Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Energon běh v Dobříši se koná už tuto sobotu! Závodit mohou děti i dospělí

přidáno: 10. 05. 2022

V sobotu 14. května se v areálu firmy Energon na Dobříši opět uskuteční oblíbený běžecký závod seriálu Brdský pohár. Organizátoři také letos připravili běžecké trasy pro děti i dospělé a připraveno je větší množství kategorií. Energon běh je závod pro každého, tak si ho nenechte ujít!

Sobotní dopoledne bude v areálu firmy Energon Dobříš patřit sportovcům. Už v 9:00 hod. se otevře registrace dětem a první dětský závod odstartuje hned v 9:30 hod. Děti do 12 let budou na své trasy vybíhat až do 11:00 hod. a hned poté budou vyhlášeny výsledky. Ve 12:00 hod. pak děti vystřídají dospělí.

Přesný časový harmonogram najdete na webu Energon běhu.

Energon běh nabídne spousta odměn pro děti

Pro všechny nejmenší účastníky závodu budou v cíli připraveny medaile bez ohledu na jejich umístění. Organizátoři mají pro děti připraveno také spoustu cen. „Dáváme si každý rok opravdu záležet na tom, abychom měli spoustu odměn pro všechny závodníky. Zejména pak pro děti. Letos se opravdu zadařilo. Ceny nám věnovali takové společnosti jako Penny Market, Kaufland, Billa a mnoho dalších. Tašky budou opravdu nabité a dárky se budou rozdávat po celý den i těm, kteří se neumístí. Všem firmám, které ceny darovaly, opravdu moc děkujeme,“ uvedla za VDN Promo Jitka Větrovská.

Fitness běh na 5 km bude letos i pro muže

Dospělí si mohou vybrat opravdu z hodně kategorií. Je pro ně připraven hlavní závod na 10 km, který je součástí Brdského běžeckého poháru. Dále tradiční štafetový běh ve vzdálenosti 2,5 km na jedno kolo a nebude chybět ani fitness běh na 5 kilometrů. Letos prvně se mohou na start fitness běhu postavit také muži. I dospělí se mohou těšit na spoustu cen. Nejrychlejší závodník hlavního závodu získá zároveň auto na víkend od společnosti Auto-Poly, která je hlavním sponzorem závodu.

Hvězdným hostem bude Gabriela Partyšová

Každý rok se na závodech pořádaných agenturou VDN Promo objeví nějaká známá tvář. Na Energon běhu to dvakrát po sobě byla Olga Lounová. Ani letos nebude Energon běh o celebritu ošizen. Hlavní závod přijede odstartovat ambasadorka společnosti Auto-Poly, moderátorka Gabriela Partyšová. Ta bude také předávat ceny nejrychlejším závodníkům.

Energon běh opět i s doprovodným programem pro malé i velké

V rámci doprovodného programu se mohou děti těšit na malování na obličej zdarma, které pro ně zajistila firma Energon reality. O pitný režim se postará VHS Dobříš, která přiveze svou Vodovodu s SodaStream. Připraveno bude také občerstvení z Penzionu a Pivovaru Nový Rybník nebo čerstvá káva z dobříšské pražírny Coffee now.

Registrovat se na závody můžete předem na webu www.energonbeh.cz a nebo na místě. Děti mají startovné zdarma.

 

autor článku: redakce DA