Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

V Dobříši odstartuje prestižní závod Trans Brdy ze seriálu Kolo pro život

přidáno: 25. 06. 2020

Přesně za měsíc, v sobotu 25. července se všichni malí i velcí nadšenci cyklistiky sejdou na nejpopulárnějších závodech horských kol pro veřejnost, tentokrát při příležitosti čtvrté akce sezony – závodu Trans Brdy v Dobříši.

Město Dobříš se pro letošní rok stává novým místem a zázemím pro závod Trans Brdy ze seriálu Kolo pro život!

Díky strategické poloze našeho města se závod stává lehce dostupným z jižních, západních i středních Čech a jeho organizátoři tak očekávají rekordní účast závodníků. Závod nabídne kromě stánků v partnerské zóně také bohatý doprovodný program pro děti i dospělé po celý den, občerstvení a spoustu dalších aktivit.  

Trasa závodu Trans Brdy

Trasa závodu Trans Brdy se díky změně místa a startu v Dobříši musela změnit. Nové trasy jsou však nyní jedním z největších lákadel především pro pravidelné účastníky.

Maratonská trasa

Ti z vás, kteří mají chuť vyzkoušet si svou vytrvalost, ať neváhají sáhnout po maratonské trase A měřící 90 km s převýšením 1 830 m, jejíž kvalitu podtrhuje už jen to, že je zařazena do UCI marathon série.

Standardní trasy

Dále jsou pro vás nachystány závodní trasy B a C, které svými parametry zapadají do standardu Kola pro život a přichystají tak kvalitní bikový zážitek každému z účastníků. Béčko na Trans Brdech měří 55 km a jeho průběhu nastoupáte 1 230 m. V menu C najdete 37 km s převýšením 810 m.

Nezávodní trasa a závody pro děti

Nezávodní trasa D – Family jízda provede cyklisty po jižním úpatí brdského hřebene v délce 22 km a měla by přinést výjimečně pěknou příležitost pro vaší rodinou vyjížďku. Závody pro děti všech věkových se uskuteční přímo v zázemí závodu, které bude postaveno na prostorné louce přímo za městem.

Novinky závodů Kolo pro život

Kolo pro život si také na letošní sezonu připravilo několik zásadních novinek. Vzhledem k tomu, že před každou sezonou stojí před organizátory nesnadný úkol, a to připravit celkem 15 závodů s nadstandardním zajištěním a profesionálními službami, není lehké najít takové lákadlo, které by bylo přínosem pro všechny. Letos se to ale povedlo na výbornou.

Fotky z každé trati pro všechny účastníky

Jednou z těch velkých událostí totiž nově budou fotografie ze všech závodů i tras pro všechny účastníky seriálu, a to zcela zdarma! Účastníci závodních tras A, B a C, děti ze závodů všech věkových kategorií i rodiny na nezávodní Family jízdě tak budou mít možnost stáhnout všechny fotografie a jednoduše je sdílet se svými přáteli. Služba bude fungovat na stránkách www.captainsnap.com/cs, kde se hned v pondělí po víkendovém závodě objeví všechny fotky na jednom místě. Vaše fotografie pak vyhledáte pomocí moderní funkce rozpoznávání obličeje. Na stránkách otevřete fotoaparát svého mobilu nebo počítače, vyfotíte svůj obličej a vyfiltrují se vaše fotky. Fotografie lze také vyhledat jednoduše zadáním startovního čísla do příslušného pole pro případ, že obličej by kvůli helmě a případným brýlím systém nerozpoznal

Medaile pro každého z Family jízdy

Tou druhou velkou zprávou, kterou ocení především naši nejmenší cyklisté, jsou krom výše zmíněných fotek z dětských závodů také unikátní medaile pro všechny malé i velké účastníky nezávodní Family jízdy. A protože na Family jízdě nejde o umístění ani výsledný čas, v cíli bude čekat medaile skutečně na všechny účastníky. Medaile budou mít pro každý závod jinou podobu i tvar, proto se vám nestane, že byste doma měli dvě stejné.

Na viděnou na Dobříši se těší,

autor článku: Tým Kolo pro život (zdroj foto: archiv organizátorů závodu)