Dnes je úterý 19. březen, svátek má Josef,
je Mezinárodní den invalidů.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Brdy a Salomon propojila Brdská 25. Povedlo se jí to skvěle.

přidáno: 02. 06. 2016

V neděli 22. května se opět po roce začali na fotbalovém hřišti v Lázu scházet místo fotbalistů místní Vrtule, běžci z různých koutů kraje i republiky. Konal se již 4. ročník závodu Brdská 25.

Asi největší novinkou závodu bylo zařazení závodu do Salomon Trail Running Cup (STRC). Je jen 5 závodu v ČR a na Slovensku, které patří do tohoto prestižního seriálu závodů. Většina dalších částí programu zůstala stejná či podobná. Proč měnit něco, co funguje.

Na závodníky čekalo několik kategorií. V 9.30 vše odstartovali nejmladší běžci, kterým patřilo celé dopoledne. Na trati se ukázala naprostá drobotina a vycházející talenti, kteří oblékají žákovské a dorostenecké dresy. Kromě závodu byl připraven i příjemný doprovodný program a skvěle připravené zázemí.

Po poledni se začali sjíždět závodníci hlavních závodů, které na cestě na start a na celé trati doprovázelo velmi „aktivní“ slunce. To běžcům částečně „komplikovalo“ závod.

Jedním z vrcholů celého dne byl závod pro Domov Nalžovice. Přátelé z Nalžovic si svůj závod naplno užili, spolu s nimi se zapojilo několik desítek dospělých i mládežnických běžců. Celý tento závod provázel úsměv a příjemný pocit

„Jsme rádi, že náš závod má několik různých rovin. Celý den jsme si moc užili a jsme rádi, že Brdská opět splnila svůj účel, kterým je příjemný pocit ze sportovního vyžití,“ shrnuli organizátoři.

V hlavním závodě si mezi muži s přehledem doběhl pro vítězství Hochmut Milan (Spartak Rožmitál), který od zhruba 12km, kde se kvůli bolestem musel na chvíli zastavit Tomáš Hudec, běžel osamocen. Na přibližně stejném kilometru odstoupil ze závodu i jeden z favoritů na vítězství Tomáš Bystřický. Do cíle pak Milan doběhl v čase 1:34:38 s téměř 3 minutovým náskokem na druhého Davida Gerycha (CK KUPKOLO DKnL). Třetí doběhl Michal Kovář v čase 1:38:19 (TJ Sokol Unhošť).

Mezi ženami dominovala Ivona Rejsková (Internet PB), která trať proběhla pod 2 v hodiny a s časem 1:54:53 mohla slavit vítězství. Na druhém místě se umístila Kristýna Junková (Plzenští běžci), která doběhla s výkonem lehce nad 2 hodiny. Třetí místo pak pro sebe urvala Kateřina Hradecká (Team internet Pb) v čase 2:02:04.

Na poloviční distanci byly podle očekávání časové rozdíly mnohem menší. Vyjímkou se stala pouze v ženské kategorii Pavla Zahálková (AK ŠKODA PLZEŇ/Salomon team), která suverérně vyhrála s téměř 7 minutovým náskokem před druhou Barborou Svatkovou. V mužích zvítězil Martin Šmíd ze Střelky Brno.

Celkový dojem ze závodu se dá hodnotit kladně. Výrazy závodníků i organizátorů tomuto faktu naprosto odpovídají.

Výsledky:

25 km muži

1. Milan Hochmut

2. David Gerych

3. Michal Kovář

25 km ženy

1. Ivona Rejsková

2. Kristýna Junková

3. Kateřina Hradecká

12 km muži

1. Martin Šmíd

2. Jiří Rosol

3. Roman Bonk

12 km ženy

1. Pavla Zahálková

2. Barbora Svatková

3. Zlata Lukášková

Nordic Walking muži

1. Zdeněk Šindler

2. Jan Sovička

3. Jan Pilecký

Nordic Walking ženy

1. Věra Pilecká

2. Anna Vondrášková

3. Martina Kvapilová

autor článku: Cowárna