Dnes je úterý 19. březen, svátek má Josef,
je Mezinárodní den invalidů.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Brdská 25 se blíží a běžci ladí formu

přidáno: 22. 04. 2016

Běh je životní styl. Lidé, kteří tento způsob relaxace a seberealizace uznávají, jsou zváni v neděli 22. května do Lázu. Tento den a místo bude patřit běžcům všech věkových kategorií. Opět se totiž poběží Brdská 25!

Poznejte Brdy tak, jak je neznáte!

Vyrazte v neděli 22.5. na fotbalové hřiště v Lázu a poznejte Brdy tak, jak jste je dosud poznat nemohli. Pozvánka platí pro sportovce – profesionály i amatéry, děti i seniory. Připraveno pro bude několik forem sportovního vyžití.

Celý program odstartuje v 9.00 hodin. Jako první začnou závodit děti, ty dostanou povel ke startu v 10.00 hodin. Nejmladší bězci mají startovné zdarma a trasy je zavedou do okolí fotbalového hřiště v Lázu. Další bod Brdské 25 je určen milovníkům „chůze s hůlkami“. Závod Nordic Walking Brdy měří 12 km a jeho účastníci se vydají také směrem v brdským lesům.

Vyrazit můžete i s kočárkem

Máte doma děti, které ještě běh nezvládají a spíše si potrpí na jízdu v kočárku? Pokud jste si odpověděli ano, tak vám patří pozvánka na Cruiser Race Brdy. Tento název zaštítí závod s kočárky, respektive sportovním speciálem. Deset z deseti běžců Brdské 25 doporučuje tento závod rodinám nebo partnerkám či partnerům běžců hlavního závodu. Ten je také vrcholem celého programu. Zvolit si můžete trasu o délce 12 km – Brdská 12, nebo 25 km – Brdská 25. Závod je unikátní tím, že se běžci dostanou do míst, kam je veřejnosti vstup zakázán. Otázka Brd je v poslední době velmi aktuální a i vy můžete zjistit, jak vlastně vypadá krajina, která mlčí, a přesto vzbuzuje tolik emocí.

"Květen máme již několik let spojený s Brdskou 25. Všichni se na ní těšíme, protože se opět setkáme se známými tvářemi a společně si předáme zkušenosti a hlavně se zasmějeme a podpoříme,“ řekli jednohlasně organizátoři.

Trasa vede po cestách, které jsou jinak veřejnosti nepřístupné

Běžce čeká několik atraktivních stoupání. Vrcholem závodu je výběhem na Prahu - 862 m.n.m. Trať závodníky zavede do okolí dvou vodních nádrží – Pilské a Lázské. Trasa vede po zpevněných lesních cestách v kombinaci asfalt/štěrk/kameny a téměř výhradně lesem, schovaná proti případnému útoku slunce. Všechny závody jsou vedeny po běžně nepřístupných trasách úchvatnou krajinou Brd. Na trasách je pro účastníky připraveno občerstvení a v cíli pak pro všechny guláš a pivo. Pořadatelem je příbramský Triklub, který tímto zve všechny běžce, sportovce, děti, rodiče a širokou veřejnost. Závod je v letošním roce zařazen do seriálu Salomon trail running cupu.

Více informací a závodu a registraci získáte zde

autor článku: Vlastimil Ševr