Dnes je úterý 19. březen, svátek má Josef,
je Mezinárodní den invalidů.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšský Tvrďák opět plnokrevný

přidáno: 04. 07. 2016

Letošní 17. ročník terénního triatlonu Dobříšský Tvrďák se konal 25. 6. 2016 na obvyklých distancích 0,8-30 - 8. Loňské vypuštění rybníku velmi prospělo kvalitě vody, takže letos se závodníci mohli bez obav ponořit do čisté vody bez sinic a zápachu.

Teplo posledních dnů ohřálo vodu na pěkných 25C, přesto ti s vítěznými ambicemi neváhali použít neopren. Při registraci se teploměr šplhal nad obávanou třicítku a i předpověď slibovala kroupy. Před startem plavání se sice obloha zatáhla a na běhu dokonce závodníky zchladil jemný déšť, ale bouřka se závodu vyhnula.

V mužích vylézal z vody jako první loňský vítěz Tomáš Martínek, který tak doplnil svou sbírku plaveckých prvenství z letošního Czechmana i Moraviamana. Náročná cyklistická část po Brdských kopcích však pořadím zamíchala.

Mezi muži zvítězil Štěpán Vidner z TSK Praha, který rozhodl na kole a cílovou pásku protrhl v čase 1:47:20. Druhý se umístil Tomáš Martínek a bronz bral Vojtěch Lím.

V ženách zvítězila Eva Kůrová z Klatov v celkovém čase 2:16:30. Druhá se umístila Aneta Korjenková a třetím Petra Jirků.

Nejméně 5 závodníků v cíli potvrdilo, že měli na kole defekt. Ani letos se bohužel závod neobešel bez zranění, pověstný sjezd z Kazatelny si vybral daň u jedné klíční kosti. Poděkování si zaslouží kolem projíždějící závodník, který se vzdal svých závodních ambicí, zastavil a poskytl zraněnému pomoc.

Ředitel závodu Michal Dudla k tomu řekl: "Tahle zranění se opakují a nic nepomáhá, když závodníky nabádáme před závodem k opatrnosti. Řada hobíků po startu ztrácí reálné vnímání vlastních schopností a v technickém sjezdu zbytečně riskují. I z toho důvodu pro příští ročník vážně uvažujeme o změně trasy. V Brdech je řada pěkných technických pasáží a nemusí to být prudký sjezd."

Letos se závodu poprvé zúčastnily i 3členné štafety, ve kterých si s dospělými zazávodily i děti.

Seriál BRDMAN ADVENTURE pokračuje 16. 7. Novoknínským triatlonem a poté následuje Triatlon Brdonoš v Podlesí u Příbrami.

autor článku: Pavel Svoboda