Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Běhej lesy volají: Spouštíme registrace na sezonu 2022!

přidáno: 23. 11. 2021

Připraveno je 8 termínů Běhej lesy a také 5 termínů Behaj lesmi v sezoně 2022. Celkem tedy historicky poprvé 13 zastávek lesního dobrodružství. Oblíbený běžecký seriál otevírá své registrační brány právě teď! Kam se v roce 2022 podíváme a co nás čeká za novinky? Pojďme se nové sezoně mrknout na zoubek!

Běhej lesy začínají už v dubnu a pokračují až do září!

Březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem? Žádné takové! První závod sezóny startuje v kouzelné jarem provoněné Lednici už 23. dubna 2022. Proběhneš se Lednicko-valtickým areálem, který je součástí světového dědictví UNESCO. U památek se zůstane i v květnu, kdy se ti na hlavě rozkvete královská koruna, 21. května 2022 se totiž běží Běhej lesy Karlštejn, který tě mimo jiné vpustí také do běžně uzavřeného lomu Velká Amerika. Dále se potkáme na nejtrailovějším závodu sezony v na Vysočině. Užij si okolní kopce, Malinskou skálu a skály Dráteničky. Těš se 4. června 2022! O tři týdny později, 25. června 2022 okusíš pohádkový Slavkovský les, oázu klidu bez signálu uprostřed lázeňského trojúhelníku.

Letní prázdniny odemkneme až 16. července 2022 v bývalém vojenském újezdu Brdy v hlubokých brdských lesích. Těš se na Padrťské rybníky a místní panenskou přírodu. 6. srpna 2022 zamíříme do nádherných Beskyd, kde se na start necháš vyvézt lanovkou a až potom, co se pokocháš nebeským výhledem, si odstartuješ závod. Následně zamíříme 27. srpna 2022 do Jizerek, kde na tebe již standardně čeká trasa legendární Jizerské 50. V zimě na běžkách, v létě po svých! Sezonu ukončíme nočním závodem v šumavských Boleticích. Věř, že na to si budeš chtít posvítit 10. září 2022!

Lákají tě všechny destinace? Nezoufej, nejsi jediný/á. Máme pro tebe připravené samozřejmě i zvýhodněné balíčky 4 a 8 závodů za super ceny!

Trasu si vybere úplně každý. Od nejkratší vzdálenosti 3 - 5 km, přes klasické distance okolo 11 a 21 km až po extradlouhé trasy (43 - 50 km). Nebudou chybět ani závody pro mláďata a týmové soutěže.

Slevy a výhody od partnera Mastercard

Mít kartu Mastercard se v příští sezoně 2022 určitě vyplatí. Zajistí ti totiž super 20 % slevu na všechny závody. Tato sleva bude nadále platná po celou sezonu až do naplnění kapacity jednotlivých závodů, stačí startovné zaplatit kartou Mastercard. Kromě těchto výhod chystáme společně s partnerem Mastercard i mnohé další zážitky a benefity, na které si můžeš začít pomalu brousit zuby! Více si o výhodách přečti zde.

Vánoce jsou za bukem

My víme! V nabídce máme opět oblíbené klasické i dřevěné vánoční poukazy na startovné. Určitě se mrkni i na náš e-shop. Taková mikina nebo plecháček Běhej lesy určitě zahřeje všechny vymrzlé tlapky. Na všechno zboží kromě kolekce 2021 jsou velké předvánoční slevy, tak si je nenech utéct!

Behaj lesmi má 2 nové závody

Je to tak, Behaj lesmi bude mít v roce 2022 nově 5 zastávek. S našimi bratmi se budeš moci potkat od českých hranic co by kamenem dohodil v Devíně, a to už 7. května 2022. Proběhneš se lesy Devínské Kobyly, která je součástí Malých Karpat a okouzlí tě krásné lesní prostředí s výhledy do Čech i Rakouska. Následovat budou 2 horké novinky. Behaj lesmi Čičmany v sobě nesou jedinečnou symboliku, na kterou jsou všichni Slováci právem hrdí. Proběhneš se kotlinou Strážovských vrchů a načerpáš spoustu inspirace a motivace z krásné přírody a lidového dědictví. A aby toho nebylo málo, druhá novinka Behaj lesmi Bachledova dolina 11. června 2022 tě vezme až do oblak. Chceš se cítit volný jako pták v korunách stromů? Tyto pocity tě čekají na třetí zastávce, jejíž součástí bude i proběh Chodníku korunami stromů. Na vlastní kůži zažiješ nadšení z majestátních Belianských Tater a krásné výhledy hřebenem Spišské Magury.

9. července 2022 se těš na další zastávku Behaj lesmi v malebném prostředí Veľké Fatry, kde se ti naskytne výhled na nejmladší slovenský národní park Veľká Fatra a tlapky ti poběží v blízkosti dědiny Vlkolinec (součástí světového dědictví UNESCO). A v neposlední řadě nebudou chybět ani Štiavnické vrchy 20. srpna 2022 s neodolatelnými výhledy na Banskou Štiavnicu a typickou Kalváriu.

autor článku: Veronika Zárubová