Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

ENERGON chystá v Dobříši největší běžecký závod sezóny

přidáno: 18. 09. 2019

Společnost ENERGON Dobříš patří bezesporu mezi jednu z největších firem našeho regionu. Již několik let její vedení podporuje řadu sportovních, kulturních i volnočasových akcí, ale také jednotlivce, kluby, spolky a další organizace. I díky jejich finančním příspěvkům, se v minulých letech povedlo hlavně v Dobříši, uspořádat velké koncerty s hvězdami českého showbusinessu, dětské dny nebo sportovní akce.

Pro příští rok však společnost plánuje zorganizovat vlastní běžecké závody s nabitým programem pro celé rodiny!

V současné době se stal velmi moderním, vyhledávaným a oblíbeným sportem běh. Také proto se pořádá mnoho městských běhů nejen v Dobříši, ale i dalších městech jako je Příbram, Beroun, Mníšek pod Brdy a další.

Právě tradiční Běh města Dobříše se v loňských dvou letech povedl obnovit i za podpory společnosti ENERGON, a to nejen finanční. Vzhledem k současné situaci a faktu, že letos se jen díky dobrovolníkům, opět běh města zrealizoval, se vedení společnosti ENERGON rozhodlo převzít tento závod doslova pod svá křídla.

Dá se tak říci, že neochota současného vedení města Dobříš tuto sportovní akci v plné míře podpořit, zaštiťovat a organizovat „vyhecovala“ společnost ENERGON a agenturu VDN Promo k akci. Zástupci obou firem se tak rozhodli zrealizovat běžecké závody na vlastní náklady a sportovní akcí přispět opět k oživení města Dobříš.

"Je mi velkou ctí vás pozvat na závod s několikaletou tradicí, nad kterým rádi přebíráme záštitu - Běh ENERGONU Dobříš. Dobříš je díky své poloze na okraji Brdských lesů skvělým místem pro sport, s velkým množstvím běžeckých tras. Budeme se velmi těšit na příjemný sportovní zážitek a setkání s širokou ředou sportovců, rodin a štafet. Vy se naopak můžete těšit na novou trasu v zajímavé lokaci, ceny od partnerů závodu a doprovodný program zaměřený nejen pro nejmenší sportovce. Závody budou probíhat v různých kategoriích, podrobnější informace vám včas prozradíme. Sledujte náš facebookový profil," vyjádřil se nám exkluzivně k plánům společnosti ENERGON její jednatel Roman Pechač.

Chystá se nová závodní kategorie

Běh ENERGONU Dobříš je naplánovaný na sobotu 16. května 2020. Další podrobnosti nám prozradila hlavní organizátorka loňských ročníků a zástupkyně agentury VDN Promo Jitka Doubravová.

"Naším cílem je, aby se běhu zúčastnily celé rodiny, a každý se našel v nějaké běžecké kategorii. Ať už štafetový úsek na 2,5 kilometrů, nebo nově připravovaný běh s kočárky, dětské běhy pro děti od 3 let, fitness běh, či hlavní závod na deset kilometrů. Pro děti bude zároveň připraven doprovodný program v podobě malování na obličej, trampolíny, skákacího hradu, který bude celý zdarma. Běh bude opět součástí Brdského běžeckého poháru. Rozhodně chceme zatraktivnit ceny pro vítěze všech běžeckých kategorií. Už nyní máme od partnerů přislíbené ceny v řádech tisíců korun, včetně zapůjčení automobilu. Závodníci se mohou těšit na několik stánků s občerstvením, od freshů, kávy, zdravých svačin, po ty méně zdravé pokrmy. Na závod bychom opět rádi přivezli nějakou celebritu, stejně jako tomu bylo při našem prvním běhu, kdy přijel Leoš Mareš,“ popsala Jitka Doubravová.

V tuto chvíli to tedy vypadá tak, že město Dobříš by mohlo opět ožít díky nadšencům, dobrovolníkům a soukromým firmám, kteří se chtějí zapojit do života ve městě a něco pořádat a tvořit pro lidi. Možná právě běžecké závody, sportovní programy, dětské dny a další podobné akce, při kterých vládne přátelská atmosféra, budou tím pravým, co podpoří spolupráci mezi lidmi z našeho regionu navzájem.

autor článku: redakce DA