Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

VIDEO: Vánoční exhibice Aerobik studia Orel Dobříš zaplnila sportovní halu

přidáno: 14. 12. 2018

Jedna z největších sportovních akcí konaných v Dobříši zaplnila první adventní neděli 2. prosince dobříšskou sportovní halu. Po roční pauze způsobené rekonstrukcí podlahy v hale se uskutečnil již 13. ročník Vánoční exhibice Aerobik studia Orel Dobříš. Na ploše se tak v jednu chvíli představily přes dvě stovky dětí, které v dobříšské orlovně pravidelně navštěvují sportovní kurzy a tréninky závodního aerobiku.

Už od samotného zahájení exhibice se bylo na co dívat. Přesně v půl čtvrté odpoledne zahájily nabitý program děti s lektorkami společnou choreografií na písničku nazvanou „Poď cvičit!“, která v hale odstartovala skvělou sportovní atmosféru. Poté se rozjela série vystoupení, kdy se postupně na ploše představily děti od nejmenších batolátek až po ty nestarší a nejzkušenější závodnice. Během 1,5 hodinového programu se zde vystřídalo 26 vystoupení kurzů batolátek, mini aerobiku, tanečků, dětského a step aerobiku, hoopingu, gymnastiky, zumby, základů baletu a moderního tance, MTV Dance, dětské jógy a dětských tanečních, kompenzačního tréninku, belly dance a představily se i děti z celorepublikového projektu Děti na startu. „Kurzy pod projektem Děti na startu u nás ve studiu otevíráme již několikátým rokem a mají jeden hlavní cíl, a to zpříjemnit dětem cestu k pohybu a všestranně je rozvíjet. A jak mohli během exhibice vidět na vlastní oči sami diváci, nejen děti na startu, ale i děti z ostatních kurzů, u nás pohyb opravdu baví a mají z něho radost, a to je pro nás lektory ten největší úspěch,“ zmiňuje Denisa Havlíčková, vedoucí dětských sportovních kurzů.

 

Připraveny byly i závodnice se svými závodními sestavami, s kterými soutěžily během uplynulého roku na závodech po celé České republice a vybojovaly během sezony celkem 29 medailí. Vrcholem programu bylo rozloučení s dosavadním nejúspěšnějším závodním týmem studia. Členky týmu totiž po deseti letech v letošním roce ukončily svou závodní kariéru v Aerobik studiu Orel Dobříš. V programu exhibice byla připravena i další dvě překvapení. Vystoupila skupina s názvem Spolek odrostlých holek z dobříšského Sokola a škola Taekwonda Ge Baek Hosin Sool. Závěrem se všichni s diváky rozloučili opět společnou choreografií na píseň „Azukita“. „Velký dík patří nejen dětem, rodičům, přátelům a publiku, kteří nás během celé exhibice podporovali, tleskali a vytvářeli tak neuvěřitelně nabíjející atmosféru, ale také všem, kteří se podíleli na spolupráci a přípravách exhibice. Moc děkuji,,“ dodává Klára Jandová, vedoucí studia.

 

Videoreportáž z akce:

autor článku: Kamila Paulová