Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Výstava obrazů Jana Hájka v Muzeu Dobříš.

přidáno: 05. 10. 2015

„Slyšte, slyšte. Na vědomost se dává, že v Muzeu Dobříš se má výstava koná." Takto by svou výstavu uvedl dobříšský výtvarník a hudebník, humorem převládající Jan Hájek.

Mnozí dobříšští obyvatelé tohoto umělce dobře znají. Díky Dobříšskému pokleslému orchestru lidových nástrojů, se kterým ho můžete vidět na mnoha společenských akcích, se vryl do paměti nejen místních.

Návštěvníky Muzea Dobříš zveme na výstavu obrazů právě tohoto umělce, který svou hudbou, uměním a kouzlem osobnosti naplňuje představu o pravém rodákovi z Dobříše. Ty, kteří by se s ním a jeho orchestrem chtěli setkat osobně, zveme na vernisáž výstavy, která se uskuteční ve čtvrtek 8. října od 17:00. K vernisáži zahraje Dobříšský pokleslý orchestr lidových nástrojů, vstupné je dobrovolné.

Výstava obrazů potrvá do 23. listopadu a zhlédnout jí můžete ve všední dny od 8:00 do 17:00, o víkendu vždy od 13:00 do 16:00.

Smutní nemusí být ti, kteří osobní setkání nestihnou. Jan Hájek s orchestrem hraje na místních farmářských trzích a nebo každý týden v úterý u svého Vetešnictví sv. Jána.

autor článku: Eliška Březinová