Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Toulavá kamera se tentokrát dotoulala do Muzea Dobříš

přidáno: 07. 03. 2018

Minulý týden navštívil dobříšské Muzeum rukavic natáčecí tým z České televize. O čem se diváci v reportáži pořadu Toulavá kamera dozvědí?

Nestává se tak často, aby bylo od časných ranních hodin v muzeu takhle živo. Ve čtvrtek 1. března se ale Muzeum Dobříš stalo místem, kde bylo opravdu rušno.

Na jaké téma bude reportáž zaměřena?

Kromě toho, že se v tento den konalo několik přednášek pro studenty, probíhalo zde také natáčení oblíbeného pořadu České televize Toulavá kamera. Tvůrci pořadu se tentokrát zaměřili na historii rukavičkářského řemesla v Dobříši. Proč je Dobříš právem nazývána městem rukavic, vysvětlil iniciátor myšlenky na zřízení muzea Radek Vystyd. Pár slov k samotné historii rukavičkářského řemesla doplnil i starosta města Mgr. Stanislav Vacek. Otázky týkající se jednotlivých strojů a samotného šití rukavic pak zodpověděli členové Muzejního spolku Dobříšska, paní Marie Žáčková a pan Karel Bednář.

Muzeum ukrývá mnoho perliček

Natáčení probíhalo ve velmi přátelské a pohodové atmosféře až do odpoledních hodin, kdy tvůrci reportáže odjížděli s tak velkým množstvím materiálu, že jistě nebude nelehké jej zpracovat. Málokdo by totiž čekal, že i v takto malém muzeu lze nashromáždit takový objem informací, zajímavostí a perliček, které stojí za zmínku. O datu vysílání pořadu vás budeme rádi informovat.

autor článku: Iveta Šedivá | Muzeum Dobříš a redakce DA