Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

Ilustrační foto

Přijďte si prohlédnout výstavu předmětů ze slavného seriálu Tři mušketýři

přidáno: 22. 06. 2016

Slavný román od francouzského spisovatele Alexandra Dumase staršího Tři mušketýři zná každý. Inspiraci v něm našlo nespočet filmových producentů, několik řad seriálu The Musketeers natočila také britská BBC. Rekvizity z něj uvidíte na letošní letní výstavě na zámku Dobříš.

Seriál The Musketeers je soustředěn do 17. století a natáčel se na různých místech České republiky. Díky svému francouzskému půvabu se i zámek Dobříš stal jedním z oblíbených míst, která si britští filmaři vybrali. Zbraně či oděvy a další rekvizity oblíbených postav Porthose, Athose, Aramise a d´Artagnana jsou od června k vidění v expozice zámku na výstavě „Zbraně mušketýrů“.

„Seriál se na Dobříši natáčel převážně ve francouzském a anglickém parku, ale také v interiérech zámku - nejvíce v  Zrcadlovém a Rokokovém hudebním sále. Na výstavě, která je umístěna v zámeckých komnatách, si prohlédnete chladné zbraně - například kordy a dýky, lovecké zbraně či jezdecké šaty královny nebo osobní věci Milady de Winter a mnoho dalších rekvizit z natáčení,“ láká na dobříšský zámek Dagmar Veselá.

Seriál The Musketeers si na Dobříši můžete připomenout v rámci první prohlídky zámeckého okruhu a výstava potrvá do 15. září. „Třemi mušketýry se o letních prázdninách budou inspirovat také noční prohlídky zámku Dobříš s názvem Výprava za mušketýry, které připravujeme,“ dodává Dagmar Veselá.

autor článku: Michaela Rozšafná