Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Jedinečná SOUTĚŽ o vstupenky na páteční dobříšský koncert!

přidáno: 21. 02. 2019

Mladý talentovaný zpěvák a písničkář Thom Artway, čerstvě nominovaný na Cenu Anděl v kategorii Sólový interpret, vystoupí tento pátek 22. února od 20:30 hod. Na koncertě v dobříšském kulturním domě zahraje s kapelou ve složení Ondřej Jurásek (baskytara), Martin Kudla (piano, kytara) a Martin Hrabal (bicí) skladby z nového alba All I Know i starší hity. Vstupenky je stále ještě možné zakoupit v předprodeji v Trafice u Davida v Dobříši za 180 Kč nebo na místě za 200 Kč.

Písničkář Thom Artway (vlastním jménem Tomáš Maček) pochází z malé moravské vesnice Vlachovice na Valašsku. Vystudoval technické lyceum a po maturitě odešel do Prahy, kde se začal naplno věnovat hudbě. V listopadu 2013 nahrál debutové EP Still Standing In The Unknown a na podzim 2016 pak vydal u Warner Music své první album Hedgehog, na kterém má duety s Markétou Irglovou a Maellou. Čeští posluchači mohli Thoma Artwaye zaznamenat rovněž na soundtracku k filmu Křídla Vánoc, kde se objevila jeho píseň Towards The Sun, nebo díky hitu I Have No Inspiration, který byl součástí reklamního spotu na nejmenovaný bankovní dům. V roce 2017 získal ocenění Zpěvák roku a Objev roku na hudebních Cenách Anděl a zvítězil také v hudebním mezinárodním projektu Czech Fresh, díky kterému ho čekala řada evropských vystoupení a spolupráce se světovou agenturou United Talent Agency. Své v pořadí druhé album All I Know vydal v srpnu 2018 a je za něj nominovaný v hlavní kategorii Sólový interpret na Cenách Anděl 2018. Uplynulý rok znamenal pro Thoma mnoho koncertů v zahraničí – například na hudebním festivalu Sziget nebo také v Paříži, Vídni, Helsinkách a Brightonu. Kromě hudební kariéry je Thom Artway vášnivým cestovatelem, strávil necelý rok v Austrálii a na Novém Zélandu, kde sbíral zkušenosti a s kytarou v ruce bavil jako busker náhodné diváky v ulicích měst. Aktuálně Thom Artway vydal nový klip Can’t Wait, který vznikl na Italské riviéře loni v létě. V prosluněných kulisách malebného přímořského městečka Thom zjišťuje, že ho neustále sleduje neznámá fanynka a dokonce si o každém jeho kroku pořizuje podrobný záznam!

Rozhovor s Thomem Artwayem:

Hraješ v Dobříši poprvé nebo jsi tu už někdy koncertoval?

V Dobříši v pátek zahraju úplně poprvé! Když se tak dívám na mapu, tak nejblíže od Dobříše jsme hráli v Hořovicích.

Na co se budou moci návštěvníci tvého pátečního koncertu těšit?

Vystoupím s celou kapelou, takže to bude šlapat (teda mělo by!). Zahrajeme téměř celou novou desku All I Know a vzhledem k atmosféře místa zapojím do setu také pár ryze akustických písní.

Co právě chystáš? Čeká tě, stejně jako v minulém roce, hodně koncertů i v zahraničí?

V zimním období nejraději skládám nové písně. Takže jsem teď strávil nějaký čas na chatě. Letos už jsme s klukama dokonce pár zahraničních koncertů stihli odehrát - Dortmund a Groningen. Tento rozhovor píšu ve vlaku z Budapeště. Čeká nás jich spousta a těšíme se na to!

Máš na Dobříšsku nějaké své oblíbené místo třeba na výlet nebo procházku?

Musím upřímně říct, že jsem úzké okolí Dobříše zatím nenavštívil. O to více se těším, až před koncertem alespoň zvenku omrkneme zámek! Těším se na vás i s celou kapelou v pátek!

Dva výherci získají dva vstupy na páteční koncert v KD Dobříš!

Soutěžní otázka:

Kde se natáčel nejnovější Thomův klip Can’t Wait?

1) Řecko

2) Itálie

3) Španělsko

Jak vstupenky vyhrát?

Své odpovědi můžete zasílat na e-mail redakce@dobrisskoaktualne.cz, do předmětu emailu uveďte Soutěž o vstupenky na páteční koncert.

Kdo vyhrává?

Vyhrají dva čtenáři vždy po dvou vstupenkách, kteří nám správnou odpověď zašlou jako první! Vyhrávají tedy dva nejrychlejší e-maily se správnou odpovědí!

Teď už vám přejeme nejen hodně štěstí v hledání správné odpovědi, ale především rychlý internet, ať k nám do redakce váš e-mail přijde mezi prvními!

autor článku: Michaela Fialová Rozšafná a Thom Artway