Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

Ilustrační foto

Píseň "Modlitba pro Martu" můžete za 14 dní slyšet v Obořišti

přidáno: 09. 11. 2018

Poslední koncert k výročí 100 let české státnosti ve Středočeském kraji se blíží. Uskuteční se již v pátek 23. listopadu v kostele ve vesnici Obořiště. I v tak malé obci budou moci díky Středočeskému kraji obyvatelé oslavit toto významné výročí.

Na akci, o kterou je zájem ze spousty koutů republiky, se už nyní všichni nemohou dočkat. Díky sérii koncertů, které se k tomuto významnému výročí konaly, se cestovní ruch v konkrétních městech pořádně rozhýbal. A rozhýbe se i za čtrnáct dní v Obořišti v kostele sv. Josefa, kde vystoupí Jitka Zelenková, která slaví 50 let na scéně, nejúspěšnější česká zpěvačka všech dob Lucie Bílá a symbol svobody naší země Marta Kubišová.

Zazní i píseň století

Právě poslední zmíněná, Marta Kubišová, získala od Českého rozhlasu významné ocenění. Posluchači českého rozhlasu zvolili její hit "Modlitba pro Martu" za píseň století. A vy tuto píseň budete moci slyšet i v pátek 23. listopadu v Obořišti. Část vstupenek na koncert dostanou střední školy zřizované Středočeským krajem pro podporu vzdělávání studentů a zbylou část vstupenek si můžete zakoupit na obecním úřadě v Obořišti. Všechny umělkyně doprovodí proslulá kapela Petra Maláska a nebude chybět ani státní hymna na počest naší republice.

autor článku: Jitka Doubravová