Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

Ilustrační foto

Předprodej vstupenek na 51. ročník Hudebního festivalu A. Dvořáka zahájen

přidáno: 12. 03. 2019

Předprodej vstupenek na 51. ročník Hudebního festivalu Antonína Dvořáka Příbram byl zahájen a všichni příznivci klasické hudby nejen z regionu Příbramska mohou vybírat v pestrém programu tradičního festivalu. Letošní ročník se ponese v duchu motta „Mistr a jeho žáci“ a spojí tak Dvořáka skladatele s Dvořákem pedagogem. Od 24. dubna do 11. června 2019 jste srdečně zváni na řadu koncertních vystoupení, která nabídnou výtečné osobnosti české i zahraniční klasické scény.

K Hudebnímu festivalu Antonína Dvořáka Příbram neodmyslitelně patří také zajímavá koncertní místa, která jsou spojena s životem skladatele a jeho náklonností ke zdejšímu kraji. Tak co říkáte? Vyrazíte do Divadla A. Dvořáka v Příbrami na zahajovací či závěrečný koncert nebo vás více láká atmosféra Zámku Dobříš? Možná máte rádi duchovní atmosféru koncertů v sakrálních prostorách, a tak pro vás budou kostel sv. Jakuba v Příbrami a kostel Nanebevzetí Panny Marie v Třebsku tou správnou volbou. Svoje příznivce si nepochybně najdou i nevšední prostory v galeriích Františka Drtikola v Příbrami nebo Ludvíka Kuby v Březnici. O géniu loci Svaté Hory není třeba dlouze diskutovat a pravděpodobně i letos bude magicky přitahovat pozornost diváků. Benefiční koncert spojený s mimořádným otevřením Vily Rusalka pro veřejnost a vystoupení v Památníku A. Dvořáka ve Vysoké pak budou nejužším propojením lokalit s osobností skladatele. Kapacity jsou zvláště na některých místech omezené, proto doporučujeme neváhat s nákupem vstupenek příliš dlouho.

Kompletní program najdete na internetových stránkách. Rozhodně se vyplatí sledovat také Facebookovou stránku festivalu, kde aktuality z příprav střídají další informace ze světa hudby a také oblíbené soutěže o nejrůznější ceny.

autor článku: Radka Svobodová | HF A. Dvořáka