Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

Ilustrační foto

Zvedne Karel Gott hozenou rukavici od Alphaville?

přidáno: 28. 06. 2018

Legenda domácí scény, hvězdný mistr Karel Gott, má za sebou velkolepý koncert v O2 aréně. Největší tuzemskou arénu vyprodal až po strop a diváky bavil, co mu síly stačily. V rámci večera překvapil nestárnoucí Gott své příznivce i novou skladbou, tou byl duet s Leošem Marešem.

,,Před 16 lety jsem napsal text o tom, jak ten čas letí. Měl jsem sen, že by rerfén k němu byla píseň „Být stále mlád“ a že by ho zpíval Karel Gott. Tenkrát jsem se styděl za ním jít. Když jsem v roce 2010 uslyšel z rádia Bushida, jak rapuje a Karel Gott mu zpívá refrén, stáhlo se mi hrdlo. Uběhlo dalších 8 let a Karel Gott mi zavolal a pozval mě na koncert. Myslel jsem, že mi nabízí vstupenky na tribunu a byl jsem za ně šťastný. Když mi vysvětlil, že by se mnou chtěl na podiu zazpívat píseň, stáhlo se mi hrdlo podruhé“, vysvětlil na svém instagramovém účtu Leoš Mareš. Jehož sen se stal po 16 letech v O2 aréně skutečností.

Alphaville vystoupí v Praze i v Příbrami

Mistrův profláklý hit se tak dočkal další verze a písnička s názvem Být stále mlád začala psát další kapitolu. Na podzim se však může celý kruh uzavřít. Do Prahy a k nám do Příbrami totiž dorazí autor skutečného megahitu Forever Young, frontman kapely Alphaville, který tento nezapomenutelný song vymyslel i nazpíval. „Na podzim dorazíme do Prahy a Příbrami. Na Karla Gotta se moc těším. Poslal jsem mu video pozvánku a prostřednictvím agentury VDN Promo, která mé koncerty organizuje, jsem ho oficiálně pozval. Moc rád bych to s ním ještě jednou na podiu roztočil. Jsem jeho velký fanoušek a i proto jsem mu tenkrát dal zdarma práva na můj hit, aby ho předělal na Být stále mlád,“ uvedl Maria Gold.

Dorazí Karel Gott na koncert?

Božský Kája si tak může v říjnu zazpívat se světovou kapelou a příběh Forever Young vrátit na začátek. Příbramský koncert se uskuteční 4. října 2018 ve sportovní hale. Zvedne tak Karel Gott hozenou rukavici?

autor článku: Jitka Doubravová