Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

Ilustrační foto

Operní zpěvačka Dagmar Pecková vystoupí v příbramském divadle

přidáno: 24. 10. 2018

Zpěvačka vystoupí v Příbrami koncem listopadu k příležitosti vydání svého prvního vánočního alba. Vstupenky na koncert jsou již v předprodeji.

Ve spolupráci s Jaroslavem Krčkem, Musicou Bohemicou a Gentlemen Singers nahrála Dagmar Pecková album nazvané Zrození (Nativitas), které obsahuje české a moravské vánoční koledy, vánoční písně z českých barokních kancionálů a vánoční zpěvy staré Evropy. Album Supraphon vydal již 5. října 2018. V listopadu a v prosinci uskuteční Dagmar Pecková s Musicou Bohemicou i stejnojmenné koncertní turné. Mezzosopranistka Dagmar Pecková se rozhodla nadělit svým příznivcům velmi niterný dárek v podobě vánočního alba. Sama k tomu uvedla: „Ve spolupráci s Jaroslavem Krčkem a jeho skvělým souborem Musica Bohemica jsme se snažili vytvořit oduševnělé album vánočních písní, které nás naplňují vírou, touhou po lepším světě a láskou k vánočním tradicím. Dala jsem mu název Zrození (Nativitas), protože ty písně jsou o zrození dítěte a jsou oslavou mateřství."

V Příbrami vystoupí v listopadu

Koncert Dagmar Peckové se uskuteční 24. listopadu v příbramském divadle. Vstupenky jsou v prodeji na internetovém odkazu. Poslechnout si budete moci jednu z nejúspěšnějších českých operních zpěvaček. Vánoční koncert začíná v 19:00 hodin. 

autor článku: Jitka Doubravová