Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Frontman kapely Alphaville Marian Gold je pěkný proutník

přidáno: 27. 03. 2018

Kdo by neznal hudební hit Forever Young, který bořil v osmdesátých letech hitparády a z německé skupiny Alphaville udělal jednu z nejznámějších hudebních skupin na světě. Jejím zpěvákem je od samých začátků Marian Gold, který je podepsán pod všemi největšími hity kapely. Na podzim se tahle kapela chystá i na koncert do Příbrami.

Kapela Alphaville zažívala divoké roky. Svědčí o tom i počet dětí zpěváka Mariana, který sám udává, že má celkem deset dětí, ale s šesti různými ženami. „Kolik mám na světě přesně dětí asi nikdy nebudu vědět ani já sám,“ s úsměvem okomentoval tuto pikantní záležitost sám zpěvák Marian Gold.

Do Česka se těší

Gold má vřelý vztah k České republice a zpěvákovi Karlu Gottovi. Ten ostatně před pár lety slavný hit kapely o věčném mládí přezpíval s raperem Bushidem do němčiny a v Německu se z toho stal neskutečný šlágr.

Marián se chce setkat s Gottem

„Karel Gott je neskutečně vtipnej a milej týpek. Vždycky ho strašně rád uvidím a byl bych neskutečně poctěný, kdyby přijal naši nabídku a při našem říjnovém koncertě v Praze se objevil s námi na pódiu a třeba si i zazpíval,“ přiznává Gold.

V Česku vystoupí Alphaville dvakrát

Alphaville aktuálně koncertuje po celém světě a v říjnu má nachystané dva koncerty i pro Českou republiku. Kromě koncertu v pražské Lucerně 4. října, vystoupí slavná kapela i na pódiu v Příbrami, a to o den později, 5. října.

autor článku: Jitka Doubravová