Dnes je úterý 16. duben, svátek má Irena.

Ilustrační foto

Příbramské divadlo uvede další premiéru

přidáno: 30. 03. 2018

Vinnetou. Snad každý z nás tohle jméno zná. Komedie s tímto známým jménem ožije v Divadle Antonína Dvořáka v Příbrami již ve čtvrtek 5. dubna. O klasickou Mayovku se však jednat rozhodně nebude.

Pravidelní i ti nepravidelní návštěvníci Malé scény Divadla Antonína Dvořáka v Příbrami už určitě slyšeli o hrách Dvacet tisíc mil pod mořem či Tajemný hrad v Karpatech. Režisérkou obou těchto představení je Kateřina Baranowska a ani tentokrát tomu není jinak. Hned na úvod jsme se ovšem paní Baranowské museli zeptat, zda máme očekávat klasickou Mayovku. A odpověď nás vůbec nepřekvapila. „Samozřejmě, že ne. Jde nám především o pokračování dramaturgické linky, které předcházely právě výše zmiňované hry. U Vinnetoua jde také vlastně jen o námět, se kterým si hrajeme po svém.“

O čem nová hra je?

Dva němečtí inženýři Old Shatterhand a agrárník Otto přijedou na Divoký západ, protože hledají novou půdu, kde by Otto mohl sázet řepu. Ovšem indiáni si samozřejmě odmítají nechat Divoký západ osadit řepou, tak se Otto rozhodne unést Vinnetouovi jeho milovanou Ribanu - kvítek prérie. V tom začíná vlna vydírání a dohadů. A jak to všechno dopadne? Vyhraje dobro nad zlem? Na to už si diváci budou muset počkat.  Ve hře hrají herci: Jiří Vojta, Petr Florián, Vladimír Senič, Filip Müller, Eliška Dohnalová, Robert Tyleček a Lukáš Typlt.

autor článku: Jitka Honischová a redakce DA