Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

Ilustrační foto

„Úhlavní nepřátelé“ v „Arabské noci“ jsou „Donaha“ se správným ,,Hlasem"

přidáno: 30. 06. 2017

....aneb příbramské divadlo v září. Teď nás sice čekají dva měsíce prázdnin, kdy se v divadle nehraje, ale vy už se můžete těšit na září.

Hned na začátku měsíce navštíví naše divadlo s inscenací Úhlavní přátelé Tereza Kostková, Miroslav Vladyka, Nela Boudová a Radek Holub. Ve svěží francouzské komedii nám ukážou, jak snadné je narušit dlouholeté přátelství… aneb Co způsobí neopatrné zacházení s mobilem při cestě autem na návštěvu nejlepších přátel. 

 

 

Také se můžete těšit na novou inscenaci Arabská noc, která měla premiéru na konci června. Františka Dehkeová přichází unavená z práce domů, jako obyčejně si nemůže ani vzpomenout, co to vlastně celý den dělala a usíná. V osmém, devátém a desátém patře jejího domu přestává téct voda. Mladík Kalil z domu odnaproti zahlédne odlesk slunce v odrazu zrcadla a výtah se náhle zasekne v sedmém patře. Podivná shoda náhod dává do pohybu události nevšední noci. Na chodby a do bytů proniká píseň vody a nese se domem. Nájemníky náhle přepadají vytěsněné vzpomínky, nepřiznané touhy a ty nejniternější strachy. Musejí poznat a přijmout, co odvrhli, aby se stali tím, čím ve skutečnosti jsou. Realita se prolamuje do divokého snu. A my to prožíváme s nimi... Ovládnou své touhy a obavy nebo ony ovládnou je? Kolo osudu se točí a píseň nabývá čím dál větší síly. Arabská noc je hra pro pět herců podobající se mýtu, vyprávěná netradiční divadelní formou. Klidně se usaďte a poslouchejte. Bude to neobvyklý divadelní zážitek, který probudí vaši fantazii.  

Donaha! To je světově proslulý muzikál o partě ocelářů, kteří jednoho dne přijdou o práci. Nejde jim jen o to, jak uživí svoje rodiny, ale také o vlastní důstojnost a zbytky sebeúcty. Přes velmi přímý název však zdaleka nejde o pouhou ,,komedii o pánském striptýzu.“ Muzikál Donaha!, vypovídá především o síle přátelství a odvaze čelit s humorem sebevětší nepřízni osudu. Ono totiž zmíněné obnažení se zřejmě nebude zdaleka týkat jen těla. V hlavní roli se představí Martin Písařík. Režie Ondřeje Brouska. 

V září se bude v příbramském divadle i koncertovat. V druhé polovině měsíce vystoupí na Malé scéně Ivan Hlas Trio. Jedná se o komorní sestavu, která funguje už nějaký čas a patří do ní právě Ivan Hlas (kytara), Jaroslav Nejezchleba (violoncello) a Norbi Kovács (kytara). V nádherných aranžmá, zdobených virtuózní hrou na akustické nástroje, nejlépe vyniknou Hlasovy písně, založené na vyváženosti hudby a poezii textů. Hudebníci nejsou na naší scéně žádnými nováčky, jejich radost z přímo předané muziky je pověstná. I kořeny ovlivňující hudbu Tria jdou od hospodského blues, městských balad, rokenrolu, až po melodické názvuky různých etnik. Je to hudba, v dobrém slova smyslu, lidová. 

No a naši šikovní herci začínají zkoušet i novou divadelní hru pod názvem Narozeniny. Zatím vám o ní prozradíme pouze to, že se jedná o absurdní komedii o manipulaci, ve které hrají Robert Tyleček, Helena Karochová, Jiří Vojta, Monika Timková, Martin Dusbaba a Filip Müller.

Věříme, že je na co se těšit! Užijte si krásné léto, pohodovou dovolenou a v září na viděnou!

Rezervace vstupenek a více informací na telefonním čísle:

326 531 250 nebo 773583389

Facebook

Webové stránky  

Prodejna MARaCO (nám. Komenského 417) Dobříš

 

autor článku: Jitka Honischová | obchodní zástupce