Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

Ilustrační foto

Podzim na Malé scéně s Hanou Maciuchovou

přidáno: 13. 10. 2017

Divadlo A. Dvořáka Příbram zahajuje už 4. ročník přehlídky divadel malých forem "Podzim na Malé scéně.“ Letos je věnovaný příběhům ze života a především velmi oblíbené herečce Haně Maciuchové.

Groteskní i dojímavé rozhovory nemocné a nemohoucí divadelní ikony Sáry Bernhardtové s jejím tajemníkem Pitouem, zachycují poutavý pohled na svět přelomu 19. a 20. století. Hra "Ještěrka na slunci“ otevírá přehlídku 15. října v 19:00 hod.

,,Podzim na Malé scéně“ pokračuje 21. října monodramatem "Žena Vlčí mák“.  Žena na prahu sedmdesátky žije vzpomínkami a má pocit, že to nejhezčí už má dávno za sebou. "Je to období života, kdy moje hrdinka sama říká, že smrt už neděsí. V té době potká lásku - a jak se zbystří smysly, tak se najednou naplní život!" říká Maciuchová.

Posledním představením s Hanou Maciuchovou bude "Žena z Korinta" - kdo je vlastně ta žena a proč jí záleží na tom, aby nová Euripidova hra měla jinou zápletku? To vám 24. listopadu společně s výše jmenovanou herečkou odhalí Johanna Tesařová a Jaromír Meduna.

Rodiče můžou vzít své ratolesti do hlediště 22. října v 15:00 hod. Loutkové divadlo o zlobení "Neposlušná kůzlátka“ určitě zaujme nejen malé diváky.

Z vlastní produkce zařadilo příbramské divadlo inscenaci "Číňani“. Malá situační komedie, v níž sledujeme potíže manželského páru při přípravě a průběhu jednoho večírku pro přátele. Hlavním divadelním "kořením“ této jednoduché zápletky je, že všechny role odehrají pouze dva herci: Anna Fixová, Jaromír Nosek.

autor článku: Jitka Honischová | Příbramské divadlo A. Dvořáka