Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

Ilustrační foto

Příbramské divadlo zahajuje novou divadelní sezonu

přidáno: 01. 10. 2017

První měsíc nové divadelní sezony je za námi a máme tedy nejvyšší čas zaměřit se na ten druhý – říjnový.

V první polovině měsíce uvede příbramské divadlo hned dvě premiéry

První z nich nese název Narozeniny. Jde o situaci, ve které se objevují všechny paradoxy a absurdity života. Ocitneme se na neznámém místě v neznámou dobu. Tam, kde žijí lidé o samotě, naprosto nevzrušivým způsobem života, v němž se opakují jejich každodenní rituály. Náhle jim do života přichází návštěva, která dosavadní stereotypy naruší. Je to ale dobře? Není nový život horší než ten starý? Na tuto otázku si již každý návštěvník bude muset odpovědět sám, protože v každém z nich hra zřejmě vyvolá různé pocity a zážitky.

Druhou premiérou, která bude v říjnu uvedena, je inscenace Číňani. Jedná se malou situační komedii, v níž sledujeme potíže manželského páru při přípravě a průběhu jednoho večírku pro přátele. Až na to, že nedopatřením se na něj dostaví i dva manželé, kteří se právě rozvádějí. A aby toho nebylo málo, tak žena dokonce přijde se svým novým partnerem. Hostitelé se v rámci dobrých vztahů snaží oběma rozhádaným návštěvníkům přítomnost toho druhého zatajit, což způsobí řadu bláznivých a komických situací. Hlavním divadelním „kořením“ téhle jednoduché zápletky je fakt, že všechny role odehrají pouze dva herci: Anna Fixová a Jaromír Nosek.

Ani letos nezapomínáme na Podzim na Malé scéně

Tuto přehlídku divadel malých forem pořádáme již potřetí. Rok 2017 je věnovaný příběhům ze života a především skvělé, talentované i velmi oblíbené herečce Haně Maciuchové. Paní Maciuchová vystoupí na našem jevišti hned třikrát.

Jako první jí, společně s Jaroslavem Satoranským, uvidíte ve hře Ještěrka na slunci. Groteskní a dojímavé rozhovory nemohoucí a nemocné ikony Sáry Bernhardtové s jejím tajemníkem Pitouem otevírají poutavý pohled na svět přelomu 19. a 20. století.

Dále uvedeme monodrama Žena Vlčí mák – jde o monolog ženy na prahu sedmdesátky, která žije vzpomínkami a má pocit, že to nejhezčí už má dávno za sebou. "Je to období života, kdy moje hrdinka sama říká, že smrt už neděsí. V té době potká lásku - a jak se zbystří smysl, jak se najednou naplní život!" říká Maciuchová.

Žena z Korinta – kdo je vlastně ta žena i proč jí záleží na tom, aby nová Euripidova hra měla jinou zápletku? To vám společně s výše zmiňovanou herečkou odhalí Johanna Tesařová a Jaromír Meduna. 

Při přehlídce divadel malých forem nezapomínáme ani na nejmenší návštěvníky hlediště. Je pro ně připravená pohádka o zlobení Neposlušná kůzlátka. Během Podzimu na Malé scéně se můžete těšit i na již zmiňovanou inscenaci Číňani.

Přijít na Karnevalový mejdan pro děti - co jiného dělat v sobotu 21. října od 14:00 hod., než si pořádně zařádit v estrádním sále? Bude diskotéka, soutěže o ceny, vyhlášení super masky i koktejlový bar! 

Bůh masakru, Trampoty kmotry lišky, Ivan Mládek, Obsluhoval jsem anglického krále, Petra Janů, Spojovací Dveře, akce v D-klubu… říjen v Divadle A. Dvořáka Příbram bude opravdu nabitý!

 

Rezervace vstupenek a více informací:

Telefonní číslo:

  • 326 531 250 nebo 773 583 389

Facebook:

Instagram:

Webové stránky:

Prodejní místo pro vstupenky - Dobříš:

  • Prodejna MARaCO (nám. Komenského 417) Dobříš

autor článku: Jitka Honischová | Příbramské divadlo A. Dvořáka