Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

Ilustrační foto

V Pražské ulici v Příbrami padl novodobý rekord návštěvnosti

přidáno: 26. 09. 2018

Pražská ulice v Příbrami zažila něco nevídaného. Uskutečnil se tam Festival živých soch, který navštívilo kolem deseti tisíc návštěvníků. Agentuře VDN promo se tak podařilo vrátit život do nejznámější příbramské ulice.

O Festival živých soch byl ihned od začátku na sociálních sítích obrovský zájem. Realita ho ovšem ještě předčila. Pražskou ulicí, náměstím TGM a parkem Přátelství prošlo v sobotu dopoledne kolem deseti tisíc návštěvníků. Fotku se sochou chtěly jak děti, tak dospělí. Slova chvály byla slyšet z úst všech návštěvníků. "Bylo to fantastické. Nikdy jsem neviděla tak plnou Příbram. Doufám, že bude i další ročník,“ uvedla jedna z návštěvnic. "Byla to asi nejlepší akce, co jsem kdy v životě byla. Obrovské uznání patři organizátorům,“ sdělila další. Agentuře VDN Promo se tak povedlo trhnout absolutní rekord návštěvnosti Pražské ulice, který pravděpodobně nebude dlouho překonán. "Je to neskutečné. Do Pražské ulice chodím s kočárkem často, protože bydlíme hned vedle. Je zde převážně liduprázdno. A dnes se přepisují dějiny. Určitě budeme v akcích pokračovat,“ řekl za VDN Promo Petr Větrovský, který sklízel velké díky od spoustu Příbramáků i obchodníků z Pražské ulice.

 

V centru Příbrami pózovalo celkem 28 soch na dvaceti stanovištích. Návštěvníci měli k dispozici mapku, podle které hledali všechny sochy a zároveň hlasovali o tu nejlepší. Tou se stala socha s číslem 20, dáme ve stříbrném. I samotné sochy byly z Příbramáků nadšeni a už teď se uvažuje o dalším ročníku, který by byl podle našich informací mezinárodní.

Žně měly i obchody

Obchodníci z Pražské ulice si mnuli ruce. Při procházení kolem obchůdků byly ve spoustě z nich fronty. "Tohle se nám nestává denně, máme vážně fofr. Ještě kdyby za nás někdo myl to nádobí,“ smáli se zaměstnanci místní cukrárny. Vytěžit na rekordně navštěvované akci se pokusili i dvě politické strany, které s akcí neměly nic společného. Pražskou ulici dva dny předem oblepily politickými poutači. To sklidilo na sociálních sítích obrovskou kritiku. Ani Petr Větrovský, který kandiduje, si nepostavil akci na své kampani. Udělali to jeho konkurenti. Pražská ulice tak zažila něco, na co všichni dlouho čekali. 

Video z akce najdete na tomto odkazu.

autor článku: Jitka Doubravová