Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

Ilustrační foto

O víkendu potěší návštěvníky zámku Dobříš nejen výstava panenek

přidáno: 25. 05. 2018

Od čtvrtka 24. do neděle 27. května se colloredo-mannsfeldský zámek Dobříš zapojí do programu Evropských dnů soukromých hradů a zámků. Co to pro návštěvníky znamená?

Po celé čtyři dny budou probíhat prohlídky zámecké expozice se slevou pro členy Klubu přátel Asociace majitelů hradů a zámků.

Připraven bude program pro děti

V neděli 27. května od 14:00 hod. proběhne na nádvoří zámku divadelní představení pro děti Pohádky pana Pohádky. „Jedná se o vtipné zpracování známých pohádek O Budulínkovi a O Červené Karkulce zkušeného autora Jiřího Středy. Představení je určeno dětem od tří do osmi let, které také budou zapojeny do rozuzlení děje. Užijí si ho ale určitě i jejich rodiče. Pro všechny je představení zdarma,“ říká Tereza Vyhlasová ze zámku Dobříš. V alternacích představení, které na Dobříš přiveze Divadlo KK, účinkují profesionální herci Eva Radilová (herečka a moderátorka Zpráviček na ČT :D) Klára Klárová, Eliška Měrková a Kamil Koula. Výpravu, kostýmy a loutky navrhla a realizovala Dana Zimová, hudbu složil Richard Mlynář.

Zpřístupněna bude také výstava historických panenek

Vedle divadelního představení si návštěvníci užijí krásy květnového zámku Dobříš včetně aktuální výstavy historických panenek v expozici. Přístupna je v rámci prvního prohlídkového okruhu a k vidění je na 100 panenek včetně nápaditých doplňků. Na druhém zámeckém okruhu si rodiče s dětmi užijí návštěvu Dobříšských přízraků a všichni mohou zavítat denně také do zámecké restaurace či do přilehlého přírodního anglického parku.

autor článku: Michaela Rozšafná