Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Zámek Dobříš v létě překvapí svým bohatým programem

přidáno: 12. 06. 2018

Zámek Dobříš přichystal pro návštěvníky krásnou výstavu historických panenek, kterou budou moci v letních měsících zhlédnout také ve večerních hodinách. Každou středu v červenci a v srpnu pořádají od 20:00 a 20:30 hodin na zámku tradiční noční prohlídky.

"Na 100 dobových panenek, které se vyjímají v hostinské části zámku, jsou součástí prvního prohlídkového okruhu. Nejstarší panenky byly vyrobeny v roce 1910 a obohacují je i krásné doplňky jako kočárky, bryčky a ručně šité oblečky," říká Dagmar Veselá ze Zámku Dobříš. "Při nočních prohlídkách bude v hostinské části zámku kromě panenek prohlídka obohacena také o hádanky, rébusy a další doprovodný program pro děti i dospělé. Po této části se návštěvníci podívají na strašidelné dobříšské přízraky na půdě zámku, následně si užijí hudební program v Zrcadlovém sále a celou prohlídku zakončí na nádvoří zámku," informuje Veselá.

Připraveny budou i dravci

Stejně jako v minulých letech bude také letos zpříjemňovat nedělní program na zámku sokolník Pavel Řehka z Rosovic. V jeho sbírce dravců nechybí sýček, výr, jestřáb, sokol i několik káňat a ke všem ptačím miláčkům sokolník rád prozradí zajímavosti z jejich životů.

Nová výstava Alfonse Muchy a Václava Brožíka

Od 1. července se návštěvníci zámku mohou přijít podívat také na novou výstavu v Galerii JCM. Svá díla – autorské obrázky Mníšku pod Brdy, portréty slavných hvězd a především reprodukce děl Alfonse Muchy a Václava Brožíka – zde vystaví výtvarnice Hana Germaničová. „Celkem bude v galerii k vidění kolem třiceti obrazů různých velikostí. Mezi největší zajímavosti patří reprodukce Brožíkova slavného obrazu Husopaska či Muchovy Sarah Bernhardtová a Reklama na sušenky," říká Hana Germaničová.

Otevírací doba zámku

Zámek Dobříš je v červenci a v srpnu otevřen denně od 9:00 do 17:30 hod. Noční prohlídky se konají každou středu od 4. července a sokolnické ukázky budou probíhat každou neděli (za příznivého počasí) od 10:00 do 17:00. Vstupné a další podrobnosti naleznete na internetových stránkách. Změna programu vyhrazena. Francouzský park je po dobu 2 let z důvodu revitalizace uzavřen, přístupný je pouze anglický park – denně od 7:00 do 21:00 hod.

autor článku: Michaela Rozšafná