Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Zámek Dobříš láká návštěvníky i v lednu a rozjíždí svůj kulturní program

přidáno: 15. 01. 2018

Chystáte se na rodinný výlet a marně přemýšlíte kam, protože v zimě jsou památky uzavřené? Vězte, že ne všechny. Zámek Dobříš láká návštěvníky na prohlídkové okruhy celoročně včetně zimních měsíců. V lednu si v expozici prohlédnete také výstavu betlémů od Spolku příbramských betlémářů.

"Zámek Dobříš je přístupný denně kromě pondělí. Časy začátků prohlídek se návštěvníci dozvědí na webových stránkách www.zamekdobris.cz. Zavítat mohou na první okruh, jehož součástí je ještě v průběhu ledna výstava krásných betlémů, a také na druhý okruh Dobříšské přízraky," říká Tereza Vyhlasová ze zámku Dobříš.

Výstava betlémů je k vidění do konce ledna - v hostinské části zámku se vyjímají jesličky háčkované, vyřezávané, z chlebového či slaného těsta a nechybí ani oblíbený dětský betlém s postavičkami z večerníčků a pohádek.

V areálu zámku bude od 16. ledna znovu otevřené i městské Muzeum hraček a každodenní provoz má i zámecká restaurace. Přístupný není pouze francouzský park, který v nadcházejících dvou letech projde velkou revitalizací.

Svatby letos bez francouzského parku

Zámek Dobříš je vedle turistické atraktivity také žádanou destinací pro realizaci svatebních obřadů. Termíny svateb pro letošní rok od ledna do prosince naleznou zájemci už nyní na webových stránkách zámku Dobříš. "Jako každým rokem nabízíme svatební obřady v konírně a Zrcadlovém sále. Kvůli rekonstrukci francouzského parku nemůžeme letos umožnit obřady a fotografování v něm," říká Tereza Vyhlasová.

Už 23. února se na zámku Dobříš uskuteční také první letošní koncert. Od 19:30 hodin vystupí v Zrcadlovém sále operní pěvkyně Gabriela Beňačková, která více než 40 let reprezentuje Českou republiku na nejprestižnějších světových operních scénách, jako je La Scala v Miláně, Metropolitní opera v New Yorku nebo Vídeňská státní opera. V průběhu večera vystoupí sopranistka společně s tenoristou Jakubem Pustinou za klavírního doprovodu docentky Janáčkovy akademie múzických umění Marty Vaškové. Předprodej vstupenek zajišťuje Informační středisko Dobříš.

Více infomací na: www.zamekdobris.cz

autor článku: Redakce ve spolupráci s Michaelou Rozšafnou