Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

Ilustrační foto

Zámek dětem překonal svá očekávání i své předešlé ročníky

přidáno: 22. 06. 2017

Snad každý z nás by se rád alespoň jednou stal princem či princeznou. A právě tohle přání se vám mohlo splnit v sobotu 17. června na dobříšském zámku. Konal se zde totiž již pátý ročník pohádkové akce Zámek dětem.

Zámek dětem je akce věnována nejen dětem, ale i dospělým. Pátý a zároveň na dlouhou dobu také poslední ročník se konal v sobotu 17. června na Zámku Dobříš.

Tak jako každý rok nemohlo chybět DUO VANDA A STANDA

Na své si během dne přišli jak děti, tak dospělí. Pro návštěvníky byl připraven opravdu bohatý program. Celou akci zahájil již tradičně šašek Vašek s jeho tancem, vtipem a soutěžemi. Poté se dětem na pódiu představilo DUO VANDA A STANDA a pohádkový den odstartovalo naplno.

Připraveny byly i pohádkové bytosti

Přesně v půl dvanácté se otevřely brány do francouzského parku, kde na děti čekalo šest pohádkových stanovišť a na každém z nich byly pro děti připravené krásné odměny.

Přijela Míša Růžičková, ikona dětské hudební scény

V rámci hlavního programu vystoupil se svou zábavnou show kouzelník Radim. Velký ohlas mělo šermířské vystoupení a také vtipná pohádka „O perníkové chaloupce“, kterou zahrálo Klaunské divadélko Jeníčka a Mařenky. Hlavním hostem letošního ročníku pak byla ikona současné dětské hudební scény, Míša Růžičková.

Přišla i celá královská rodina

V programu také vystoupily samy děti z MŠ Sovička a z Aerobik studia Orel Dobříš. V letošním roce nemohl chybět ani tradiční příchod celé královské rodiny. V letošním roce měli navíc i nového člena rodiny, malou princezničku Andělku. Michal Pernica i Zdeňka Žádníková se svými ratolestmi si své role užili a svými glosami pobavili jak děti, tak i jejich rodiče.

Skákací hrad a střelnice - největší lákadla

Tím však program nekončil! V rámci akce byly pro návštěvníky připraveny také prohlídky vnitřních prostor zámku. Snad žádný malý návštěvník akce nemohl chybět na skákacím hradu nebo střelnici. A o zábavu bylo postaráno i u vstupu do francouzského parku, kde se nacházely promoherní stánky partnerů akce, Mateřské školky Sluníčko, Muzea Dobříš, Aerobik studia Orel Dobříš, Providentu, Ententýky a také Vodohospodářské společnosti Dobříš. Samozřejmostí bylo mnoho stánků s občerstvením nejrůznějšího druhu a také suvenýry. 

     

Pojďte se s námi podívat, jak celá pohádková akce probíhala a co nejvíce se líbilo samotným návštěvníkům:

Více fotografií najdete na ve fotoalbu fb profilu akce Zámek dětem

autor článku: Kamila Paulová