Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

Ilustrační foto

VIDEO: Májové slavnosti jsou rok od roku úspěšnější

přidáno: 26. 05. 2015

V sobotu 23. května ožila celá Dobříš. Konala se tradičně jedna z největší akcí Dobříšska, a to Májové slavnosti. Již od brzkého rána bylo celé náměstí zaplněno stánky s nejrůznějšími dobrotami od klobás, špízů, koktejlů, cukrovinek, až po hračky pro děti. A právě i ti nejmenší si přišli na své, když celý den skotačili na několika pouťových atrakcích.

Program byl opravdu pestrý. Město Dobříš rok od roku úroveň slavností zvyšuje, čehož si všímají i návštěvníci.  Změna byla i u moderátorů. Po 11ti letech dostal moderátor Pepa Libický k sobě kolegyni, Jitku Doubravovou, se kterou po celý den informovali návštěvníky o programu. U hlavního pódia bylo stále rušno. Taneční a hudební vystoupení měly připravené jak základní školy, tak i škola mateřská. Mezi tím program doplňovaly skvělé místní kapely, a podvečer patřil gymnastice a vystoupení týmů z Aerobic studia Orel Dobříš. 

Mimo hlavní pódium měli návštěvníci možnost vyzkoušet si 3G vesmírný trenažér, proletět se vrtulníkem, shlédnout divadlo pro děti či výcvik psů, navštívit muzeum rukavičkářství nebo si zahrát na provazochodce.

Závěr slavností pak patřil dvěma českým hvězdám. Večer odstartovala svým koncertem Lenka Dusilová, po ní předvedli své umění na chůdách Long Vehicle Cirkus a ve 21:00 přišel zlatý hřeb večera, kdy vystoupil držitel ceny Anděl v katerogii zpěvák roku 2014, Michal Hrůza. 

Podívejte se na naší videoreportáž, a přibližte si atmosféru největší dobříšské akce. 

autor článku: Jitka Doubravová, kamera: Jaroslav Hájek