Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

Ilustrační foto

VIDEO: Májové slavnosti opět přilákaly tisíce návštěvníků

přidáno: 26. 05. 2017

Májové slavnosti města Dobříše patří k jedné z nejvýznamnějších akcí roku v okolí Dobříšska. To dokazuje zejména počet návštěvníků, kteří se každoročně oslav účastní. I v letošním roce během dne nechyběl bohatý program. Na své si přišly všechny generace.

Nejen každý občan Dobříše, ale i lidé z širokého okolí zavítali v sobotu 20. května na tradiční dobříšské Májové slavnosti. Slavnostního zahájení se ujal starosta města, pan Stanislav Vacek.

Na hlavním pódiu bylo neustále něco k vidění

Již v časných dopoledních hodinách se na hlavním pódiu začaly střídat vystoupení základních i mateřských škol. Přesně ve 12:00 hodin pak odstartovala jedinečná spanilá motorkářská jízda, která projela celým městem. K vidění nebyly pouze motorky, ale také vzácné automobily. Po dvanácté hodině následoval na hlavním pódiu další program v podání dobříšských místních sborů a zájmových skupin. Diváci se tak mohli kochat nejen krásnými hudebními čísly, ale na své si přišli také sportovci. V podvečerních hodinách se poté představili profesionálové ve skocích na trampolínách.

Program večer gradoval

Jak už to každým rokem na slavnostech bývá, večer se diváci vždy mohou těšit na známé a významné kapely či zpěváky. Mezi ty letošní hvězdy patřil Ivan Hlas, jenž proslul především singlem “Na kolena“. Finále večera pak proběhlo v režii hudební skupiny Oceán v čele s Jitkou Charvátovou. V této skupině v minulých dobách zpíval zesnulý Petr Muk.

Nově i Kopáčkův dvůr

V letošním roce byl program připraven i na druhém pódiu, a to v Kopáčkově dvoře. Tady se diváci mohli pokochat mnoha kapelami, mezi kterými nechyběla například Základní umělecká škola v Dobříši, sbor Gymnázia a ZUŠ nebo Dobříšský pokleslý orchestr lidových nástrojů. V odpoledních hodinách zde vystoupil kouzelník Magistr Kelly.

Program probíhal po celém městě

Doprovodný program se každým rokem čím dál více rozrůstá a zapojuje se stále více dobříšských organizací a spolků. Pro malé děti byl připraven v Husově parčíku program po celý den. Nadšenci sportu mohli fandit na tradičním fotbalovém zápasu na hřišti v Lipkách. Někteří návštěvníci Májovek během dne zavítali do Muzea rukavic na výstavu „Za poklady ze starých šperkovnic, truhel a skříní“.

Výletníci se mohli projet parním vlakem

Sobotní program nemohl být ochuzen ani o nostalgickou jízdu parním vlakem. Větší nadšenci mohli využít jízdu z Prahy do Dobříše. Rodiče s dětmi zejména využili především vyhlídkovou trasu z Dobříše do Malé Hraštice a zpět.

Milovníci jídla si přišli na své

Mimo vystoupení na pódiích byl připraven i doprovodný program v podobě tradičních pouťových atrakcí a občerstvení. S prázdným žaludkem se tak z oslav rozhodně neodcházelo. V nabídce byla řada dobrot od trdelníku, klobás, bramborových spirál, až po japonská jídla nebo grilované ryby.

Program pokračoval i v neděli

V neděli pak pokračoval doprovodný program na louce za rybníkem Papež, kde se konal již 9. ročník hasičské soutěže „O pohár starosty města Dobříš“. Vítězem ženské soutěže se stal Nečín. Mužskou soutěž pak obsadili hasiči ze Skalice.

Jaké hvězdy se nám představí příští rok?

Májové slavnosti se opět vydařily a my už se můžeme jen těšit, co si organizátoři připraví na příští rok. Drobnou nápovědu najdete ve videoreportáži:-)

Napište nám, co vám se osobně nejvíce líbilo a jaké hvězdy byste rádi uvítali na příštích ročnících.

autor článku: Kamila Paulová a Jitka Doubravová