Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

Ilustrační foto

VIDEO: Na nedělní akci se složkami IZS dorazily stovky lidí

přidáno: 12. 09. 2018

Jak probíhá práce policistů, hasičů nebo záchranářů v akci? Ukázky každodenní práce, techniku a vybavení jednotlivých složek integrovaného systému bylo možnost vidět v neděli 9. září. I tento rok se totiž na dobříšském fotbalovém hřišti objevili hasiči, policisté a záchranná služba v rámci zábavného odpoledne, kdy bylo pro veřejnost připraveno téměř deset jednotlivých složek integrovaného systému.

Na již třetím ročníku se představila Jednotka sboru dobrovolných hasičů Dobříš, Poříční oddělení Slapy, Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje, Městská policie Dobříš, Celní správa, Celní úřad pro Středočeský kraj, dopravní a vojenská policie nebo služba cizinecké policie. Ke zhlédnutí byla výstroj a výzbroj jednotlivých složek. Děti mohly získat svůj první řidičský průkaz a dospělí vyzkoušet dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu.

Dynamické ukázky složek

V rámci odpoledne byly také připravené dynamické vstupy některých složek. K zhlédnutí bylo např. i vypřošťování zraněné osoby při dopravní nehodě, otočný trenažer Besip týmu, taktika zákroku příslušníků celní správy nebo ukázka zákroku služebního psa zadržujícího zloděje unikajícího na jízdním kole. K vidění byla také práce policejního dronu ve vzduchu.

Proč nevyšel průlet letounu a seskok parašutistů?

„Během akce měl být dle programu proveden nízký průlet letounu L 410 a seskok 3 parašutistů na fotbalové hřiště. Bohužel zástupce letiště Dlouhá Lhota 5 minut před samotným provedením průletu a následného seskoku parašutistů, svou dohodu nám organizátorům z nepochopitelných důvodů telefonicky zrušil. Tímto se jménem organizátorů všem účastníkům akce Zábavné odpoledne se složkami IZS omlouvám za nedodržení této části programu. Děkuji za pochopení,“ upřesňuje strážník Václav Svoboda, manažer prevence kriminality.

 

autor článku: Reportérka Kamila Paulová a kameraman Tomáš Kozohorský