Dnes je čtvrtek 18. duben, svátek má Valerie,
je Mezinárodní den památek a sídel.

Ilustrační foto

Galavečer MMA poprvé v Dobříši

přidáno: 10. 08. 2015

Poprvé v historii města Dobříše se v dobříšské sportovní hale uskuteční galavečer ve smíšených bojových umění neboli MMA. Na začátku září tak budou mít Dobříšáci možnost zcela poprvé vidět souboje v oktagonu na vlastní oči.

„MMA je v Česku sportem, kterému patří budoucnost. Už teď je tady velmi populární, ale stále se to nedá srovnávat s tím, co se kolem MMA děje například v USA. Tam je tento druh zápasu už dlouho suverénně nejpopulárnějším bojovým sportem ze všech, před několika lety se dostalo i před box, což se nikdy žádnému jinému bojovému sportu nepovedlo. Lidé na MMA oceňují především to, že většina zápasů končí před limitem a neustále se v průběhu boje něco děje, že to není jen nudné taktické uhýbání, které je bohužel nyní často k vidění třeba právě v boxu,“ vysvětluje Michal Hamršmíd prezident GCF, nejsilnější MMA organizace v Česku.

Na Dobříši v rámci galavečera, jenž nese název Fight Night vystoupí i několik známých borců z regionu. Jedním z nich je dobříšský Ondřej Skalník, jenž je známým zápasníkem pražského Penta Gymu a na svém kontě má několik zajímavých mezinárodních skalpů. „Jsem rád, že se konečně podařilo MMA turnaj přivézt i do mého domovského města Dobříše. Věřím, že lidem ukážeme, jak je tenhle sport zábavný a vzrušující. A taky doufám, že mě přijde podpořit plná hala a snad neudělám Dobříši v kleci ostudu,“ říká absolvent dobříšského gymnázia Ondřej Skalník, jehož soupeřem bude polský Kamil Salwa. 

Za Příbram se představí Jan Janka

Vedle něj se představí ještě jeden dobříšský bojovník a to Michal Hořejší. Další zástupce regionu je z Příbrami, kde je díky tradičnímu Back in the Fight, které tam již několik pořádají Petr Větrovský a Ladislav Erdélyi, MMA velmi oblíbené. Za toto hornické město bude na Dobříši bojovat Jan Janka. Osmnáctiletý benjamínek, který stihl již několik zápasů, dokázal zvítězit v i v mezinárodním zápase a nově je také druhým vicemistrem republiky v kategorii mužů. „Každý zápas je pro mě novou výzvou a na Dobříši tomu nebude jinak. Se svým trenérem Ladislavem Erdélyim tvrdě trénujeme a věřím, že budu v září skvěle připravený,“ okomentoval zápasník z příbramského KBC.

Na fightcard však nenaleznete jen borce z regionu, ale tahákem bude jistě také zápas známého Michala Lebdušky, jehož bude čekat taktéž mezinárodní zápas, protože v kleci se mu postaví polský Balezj Majdan.  I přes to, že MMA bude mít v Dobříši premiéru, tak podle fightcard se nudit rozhodně nebudete.

Vstupenky na galavečer můžete zakoupit v dobříšském v infocentru a baru Eureka. Ceny vstupenek jsou k mání již od 250 Kč.

Organizátoři upozorňují, že hala není velká a její kapacita je omezena, tudíž doporučují zakoupit vstupenky co nejdříve.

autor článku: redakce Příbram žije