Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

Ilustrační foto

Milín přivítá o masopustu prezidenty, pionýry a dalších 200 účinkujících

přidáno: 05. 02. 2018

Tradičně netradiční masopust se letos opět připravuje v Milíně. Již čtyři roky této akci vždy vévodí nějaké zajímavé téma a zábava pro návštěvníky. V tomto roce se organizátoři nechali inspirovat oslavami 100. výročí naší republiky a rozhodně bude o co stát.

Masopust v Milíně se bude konat již jedenáctým rokem a do jeho oslav se v posledních letech zapojují až stovky účinkujících. Hlavním cílem je vždy pobavit se navzájem a připravit zajímavou akci pro návštěvníky. Letošní téma je věnované naší republice a jejímu vzniku před 100 lety. Vystoupení, průvod, představení a celý program pojali organizátoři s nadhledem a humorem, jelikož i přes tak velké výročí jde hlavně o masopustní veselí.

Milínský masopust aneb „100 let naší republiky“

V sobotu 10. února od 14:00 hod. v Milíně odstartují doslova velkolepé masopustní oslavy. Průvod plný významných osobností, postav i skupin, ve kterém nebudou chybět ani prezidenti naší republiky, vyrazí od radnice a projde celou obcí.

Masopustní veselice pak bude pokračovat přímo před požární zbrojnicí, kde se budete moci bavit dál. Připravené je zábavné ztvárnění historických událostí za posledních 100 let naší republiky a nebudou chybět stánky s občerstvením a pitím. Nejen muži jistě ocení výstavu dobové automobilové techniky, která zde bude k vidění.

K tanci a poslechu zahraje skupina Metuzalém v prostorách hasičské zbrojnice a v Sokolovně se chystá speciální soutěž.

Na akci srdečně zve obec Milín, její občané, dobrovolní hasiči a mnoho dalších účastníků: „Nejsme umělci, jsme pouze nadšenci, a proto nás odměňte potleskem a radostným voláním. Uvítáme nějakou masopustní mňamku či kvalitní alko i nealko nápoje.“

Více informací k akcí i foto z předchozích ročníků naleznete nawww.masopust.milin.cz 

autor článku: Redakce DA a Jiří Trnka