Dnes je úterý 19. březen, svátek má Josef,
je Mezinárodní den invalidů.

Ilustrační foto

Víme, jaké hvězdy dorazí na Dobříšské májové slavnosti 2019!

přidáno: 14. 01. 2019

Dobříšské májové slavnosti v letošním roce dospějí! Oslaví totiž své osmnácté narozeniny. Jakou květnovou sobotu si máte ve svých kalendářích zarezervovat a jaké osobnosti letos na dobříšské náměstí dorazí?

Dobříšské májové slavnosti se v letošním roce uskuteční v sobotu 18. května a kromě tradičního celodenního sobotního programu, v rámci kterého vystoupí dobříšské organizace, školy, školky a spolky, dorazí i hlavní hosté! „Hudební hosty májových slavností vybírám s ohledem na finanční možnosti dané rozpočtem slavností a samozřejmě přihlížím i k jejich profesionální kvalitě a oblíbenosti. Májovky jsou akcí, na které se setkávají lidé různých generací, profesí i zájmů, proto upřednostňuji ty účinkující, kteří mohou oslovit právě toto různorodé publikum. Cílem je, aby na náměstí zavládla pohoda a spokojenost,“ upřesňuje Jindřiška Kastnerová za organizaci Kulturního domu Dobříš.

Přijede zpěvačka Anna K

Ve večerní programu slavností vystoupí česká zpěvačka Anna K, vlastním jménem Luciana Krecarová. „Volba Anny K byla pro mě jasná v tu chvíli, kdy jsme se s agenturou domluvili na termínu i výši honoráře. Několikanásobná zpěvačka roku Anna K patří ke špičce naší hudební scény už řadu let, a to zejména pro svůj krásný potemnělý hlas i díky nádherným písničkám, které jí píšou věhlasní muzikanti a textaři. Sama se na její koncert moc těším,“ dodává paní Kastnerová.

Zdroj: http://anna-k.cz/

Program doplní i kapela YoYo Band

Yo Yo Band je česká hudební skupina. V listopadu 1975 ji založili Richard Tesařík, Vladimír Tesařík, Ondřej Hejma a Julius Novotný Kuzma. Mezi nejúspěšnější hity skupiny patří především ty z 90. let. Jsou to známé písně jako například Karviná, Jedem do Afriky, Rybitví či Kladno. „Kapela YoYo Band je stálicí - vtipné texty, příjemná houpavá hudební linka. Myslím, že tahle kapela nemůže zklamat nikoho, kdo má rád pohodovou muziku... Zvlášť když některé její písničky už téměř zlidověly. YoYo Band jsem chtěla pozvat již na předcházející slavnosti, ale bohužel jsme se nesešli v termínu. Letos se to podařilo a věřím, že Rybitví nebo Karvinou si s nimi zazpívá celé náměstí,“ upřesňuje paní Kastnerová.

Zdroj: http://www.yoyoband.cz/

autor článku: Kamila Paulová a Jindřiška Kastnerová