Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Komentované vycházky francouzským parkem budou na zámku i v září

přidáno: 01. 09. 2017

Ačkoli letní prázdniny už jsou v nenávratnu, na zámku Dobříš se rozhodli svým návštěvníkům dny plné výletů a zážitků prodloužit. Ještě o zářijových nedělích se zde pro veřejnost uskuteční „letní“ komentované vycházky francouzským parkem, při kterých návštěvníci zavítají do běžně nepřístupných míst. Na dlouhou dobu pak půjde o poslední možnost francouzský park zhlédnout.

„Od podzimu roku 2017 až do roku 2020 bude probíhat revitalizace francouzského parku a park bude pro veřejnost uzavřen. Návštěvníkům proto radíme, ať neváhají a francouzský park si ještě předtím přijdou prohlédnout. V září mají poslední možnost zúčastnit se i komentovaných vycházek s průvodcem – připravujeme je pro ně v neděli 10., 17. a 24. září vždy od 14:00,“ říká Dagmar Veselá ze zámku Dobříš.


Účastníci zhruba sedmdesátiminutové prohlídky se od průvodce dozvědí zajímavosti o historii francouzského parku, zahradní architektuře, ale i o dominantě parku – fontáně Napájení Heliových koní či o bývalém loveckém hradu Vargač, který dodnes stojí na dohled od zámku a parku. Během prohlídky se podívají také k oboře se zvířecími obyvateli parku a dobříšskou raritou – jelenci běloocasými.   

Součástí komentovaných prohlídek je i návštěva běžně nepřístupných míst – zámecké oranžerie, která dodnes funguje jako skleník, tunelu, který je součástí napájecího systému zahrady, a bývalých pivovarských sklepů z 18. století,“ říká Dagmar Veselá.


Jednotné vstupné na komentovanou procházku francouzským parkem je 80 Kč, kapacita míst je omezena a vstupenky si můžete rezervovat na tel. č. 318 521 240 nebo přes e-mail info@zamekdobris.cz. Prohlídky budou probíhat pouze za příznivého počasí.

autor článku: Michaela Rozšafná