Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Kam vyrazit s dětmi za zábavou na den dětí?

přidáno: 29. 05. 2017

Nezapomeňte, že čtvrtek 1. června patří jen a jen dětem! Udělejte jim radost a vyrazte s nimi na akce věnovaným právě jim! Vybrat si můžete hned z několika.

Letošní mezinárodní den dětí připadl v pracovním týdnu na čtvrtek, a tak se většina akcí koná především o víkendu 3. – 4. června.

Odkdy se slaví den dětí?

Mezinárodní den dětí byl oficiálně uznaný v padesátých letech minulého století. V Československu se však tento den slavil již za první republiky. Právě minulé století je také nazýváno jako „Století dítěte“, jelikož byla v tomto století přijata řada důležitých dokumentů týkajících se práv dětí. V tento významný den je pro děti pořádáno nejen mnoho zábavných programů a oslav, ale také se dostává do popředí otázka ochrany dítěte před hrozbami dnešního světa.

Kam vyrazit s dětmi za zábavou v okolí Dobříšska?

JEDNODENNÍ AKCE

  • Čtvrtek 1. června

Den dětí můžete oslavit i ve čtvrtek, a to v Rodinném centru Dobříšek (http://www.dobrisek.cz/), který pořádá zábavné odpoledne pro všechny děti. Program bude zahájen ve 14:30 hod. Po 17:00 hod. se pak mohou děti i rodiče těšit na opékání špekáčků.

  • Pátek 2. června

Bedřich s.r.o. pořádá v pátek zábavné odpoledne. Během akce se děti mohou těšit na speciální program, a dokonce i skákací hrad. Na své si přijdou i rodiče, pro které budou připraveny ochutnávky dobrého jídla.

Páteční večer děti mohou strávit ve Skřítkově, kde se koná Pohádkové spaní se skřítky. Společně s organizací Veselá rodina připravil Skřítkov zábavný program trvající od pátečního odpoledne 17:00 hod. Během večera se děti mohou těšit na hry, soutěže, tvořivé dílničky či čtení pohádky na dobrou noc. Rodiče si pak děti vyzvednou v sobotu v 9:00 hod. ráno.

  • Sobota 3. června

TJ Sokol Dobříš pořádá v dopoledních hodinách v dobříšském Anglickém parku Cestu za pohádkovým dědečkem.

V Novém Kníně se mohou děti zúčastnit akce Den dětí s Čápem, který organizuje Oplocenka Nový Knín.  Akce začíná v sobotu ve 14:00 hod.

TÝDENNÍ AKCE

Městská knihovna v Dobříši pořádá týdenní akci Týden pro děti, která startuje ve čtvrtek 1. června a potrvá do středy 7. června.

 

Zdroj: http://svatky.centrum.cz/clanek/mezinarodni-den-deti/13/

autor článku: Kamila Paulová